2 Mart 2014 Pazar

Kısa Boylu Hanımların Dikkattine!

Kızlar, malumunuz Türkiye’de boy ortalaması maalesef 1,60larda. “Dalyan gibi kız” diye tabir ettiğimiz kadın tipi çok az J Tabi bu böyle diye biz kısa  boylular hayata küsecek değiliz.Belli bir yaştan sonra elbette boyumuzu uzatacak değiliz; ama birkaç göz yanılmasıyla boyumuzu olduğundan bir tık daha uzun gösterebiliriz ;) Şimdi bunun için yapmamız gerekenlere bir göz atalım:
-Topuklu Ayakkabılar:Hemen her kadın topuklu ayakkabı giymeyi sever.Özelikle de kısa boylu hanımların ilk başvurduğu aparattır.Ama gel gör ki maalesef her kadının harcı değil bu ayakkabılar.Son yıllarda çıkan platform ayakkabılar bu konuda bize büyük kolaylık sağlıyor.’Ben onu bunu bilmem arkadaş düz taban ayakkabımdan şaşmam.’ Diyorsanız önü açık ayakkabılar tercih edin derim.Önemli bir uyarı daha topukluda olsa düz tabanda olsa kesinlikle bilekten bantlı ayakkabılar ve kısa botlardan uzak durun! Onlar bacak boyumuzu kestiği için kısalığımıza kısalık katacaktır.Ama çok giymek istiyorsanız muhakkak taytınızın ya da pantolonunuzun üstüne giymeniz gerek.Kesinlikle teniniz görünmesin.
-Uzun Elbiseler:Uzun, topuklarımıza kadar uzanan elbiseler bizi tek parça gösterdiği için olduğumuzdan daha uzun görünürüz.Altına topuklu ayakkabı  giyebilirsek yemede yanında yat J
-Mini Etekler: Eğer bacaklarımıza güveniyorsak çok kısa etek giyip, altına da topuklu ayakkabı giymek bizi çok zarif gösterecektir.Dizde ve ya diz altında etek giyersek bu da yapabilceğimiz en büyük yanlışlardan.Olduğumuzdan daha kısa bile görünebiliriz.
-Dik Çizgili Kıyaftler:Kıyafet seçiminde çizgili seviyorsak mutlaka dikey çizgileri olmasına özen gösterin; çünkü yatay çizgileri olan kıyafetler bizi olduğumuzdan kilolu ve kısa gösereceklerdir.
-Flare pantolanlar: Çok bol İspanyol paçalardan uzak durmalıyız, ancak kalçanıza tam oturan ve dizden aşağıya hafif bollaşan modelleri tercih edin. Böyle bir pantolon edindikten sonra asıl önemli olan noktaya gelelim... Ayakkabı seçimi olarak mutlaka topuklu ayakkabıları tercih etmeliyiz.
-Yüksek Bel:Etek ya da pantolon fark etmez.Hangisini giyiyorsak mutlaka yüksek bel olmasına özen gösterin.Bu, bacak boyumuzu uzun göstereceği için otomatikmen boyumuzda uzun görünecektir.Ancak kilolu arkadaşlarımız alınmasın ama maalesef çok yakışır diyerek kandırmıcam sizi.Çok bi önermiyorum L
-Baştan Aşağı Tek Renk Giyinin: Çünkü bu bizi tek parça gösterdiği için doğal olarak uzun boylu da gösterecektir.Bunun başka bir kuralı da koyu renktir. Hem koyu hem tek renk daha etkilidir.Mesela siyah renk bana her zaman çok asil gelir.En çok tercih ettiğim renktir.Bunun yanı sıra lacivert, koyu yeşil, koyu bordo gibi renkleri de tercih edebilirsiniz.Ama siyahı hafife almayın derim  ;)
-Küçük Çantalar:Biz kadınlar büyük çanta kullanıp, içine bir gün lazım olur diye ıvır zıvır doldurmayı çok severiz.Ama maalesef bu bizim hem sağlık açısından hem de görüntü açısından düşmanımız.Küçük çantalar aynı zamanda zarif görünmemizi de sağlayacaktır.
-Kısa Saç: Dikkat ettiyseniz mankenlerin hiç biri kısa saçlı değildir.Çünkü ihtiyaçları yok böyle bir şeye.Kısa saç bizi olduğumuzdan daha uzun gösterir.Ama illa uzun saç seviyorum, kısa saçı kendime yakıştıramıyorum, diyorsanız; o zamanda saçınıza yüksek bir topuz yapın.Bu da uzun görünmenize yardımcı olacaktır.
-İnce Kemer:Eğer kemer kullanmayı seviyorsanız, bu mutlaka ince bir kemer olsun.Çünkü kalın bir kemer bizi karnımızdan keser ve iki parçaya ayırdığı için oldukça kısa görünmemize neden olur.
-Küçük Desenli ve Tam Oturan Kıyafetler:Seçtiğimiz kıyafetlerin deseni de çok önemlidir.Küçük desenli kıyafetler bizi hem zarif hem uzun gösterecektir.Aynı zamanda kıyafetlerimiz her zaman üzerimize tam oturmalıdır.Bol kıyafetler kilolu ve kısa göstereceğini unutmamamız lazım.

Bu yazdığım makaleyi birkaç resimle pekiştirecek olursam;






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


up