6 Mart 2014 Perşembe

Deneyin Bakın Neler Olacak!

Yağlı cilde sahip kişiler alın, çene ve burun bölgesinde siyah nokta sorunu yaşanabilir. Cildin aşırı yağ üretmesi ve derinlemesine temizlenmemesi siyah nokta oluşumunu destekler. Cildinizin sağlığını korumak, siyah nokta ve sivilce sorununu en aza indirmek için öncelikle cilt bakım alışkanlıkları kazanmanızı öneriyorum. Aşağıdaki öneriler bu konuda size yardımcı olabilir. Makyajla uyumamak gerektiğini biliriz ama bu kurala uymayız. Oysaki cilt hücreleri geceleri yenilenir ve oksijene ihtiyaç duyar. Makyaj malzemeleri cilt gözeneklerini tıkar ve nefes almasını önler. Sonucunda cilt kendini yenileyemez ve tıkanan gözenekler siyah noktaya dönüşür. Günde 2 litre su içmek hem genel hem de cilt sağlığınız için gereklidir. Su; içerdiği mineraller sayesinde cildin yenilenmesini ve sağlığını korumasına yardımcı olur. Özellikle kapalı ortamda çalışıyorsanız cildiniz için mutlaka su içmeye özen gösterin. Aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Kızartma gibi aşırı yağlı yiyecekler hem kilo almamıza hem de cildimizin daha fazla yağ üretmesine neden olur. Özellikle yağlı cilde sahip kişilerin bu tür yiyecek tüketimini azaltması gerekir. Haftada bir kez derinlemesine temizlik yapmalıyız. Kirli hava, makyaj malzemeleri gibi dış etkenlerle tıkanan cilt gözeneklerini temizlemek için banyo sonrası derinlemesine temizlik ürünlerini kullanmalıyız. Buharın etkisiyle açılan cilt gözenekleri daha iyi temizlenecektir.
Siyah noktalardan kurtulmak için birçok bitkisel kürden faydalanabilirsiniz. Bu tarif edeceğim kürler genelde çok işe yarıyor. Uygulama süreleri ise size bağlı hiç birinin zararı yok.  Gün aşırı yapabilirsiniz, haftada 2 kere yapabilirsiniz, ama bir kere uygulamayla olmaz. Bunu şöyle düşünebiliriz, mesela dr. bize bir ilaç verdiğinde onu bir defa içip bırakın demiyor. Şifa olması için o ilacı birçok kez tüketmemiz gerekiyor. Bu cilt bakım kürlerini de o şekilde düşünün. Şimdi hepsi bir birinden kolay ve masrafsız kürlerimize bir göz atalım:

-1 tatlı kaşığı Türk Kahvesini 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile karıştırıyoruz. Bu kremsi maskeyi göz çevrelerimiz hariç, siyah nokta bulunan kısımlara dairesel hareketler ile uyguluyor, peeling işlemi yapıyoruz. Sonra da yüzümüzü soğuk su ile yıkıyoruz. Soğuk su cilt için çok önemli bir güzellik ürünüdür.

-1 kâse yoğurt ve 1 limonun suyunu karıştırıp yüz ve boyun bölgenize masaj yaparak sürün. 15 dakika bekleyip ılık suyla durulayın.

-3 tatlı kaşığı bebek pudrasını  4-5 damla limon suyu ile(normal kıvama gelsin)karıştırın, yüzünüze sürün ve 15 dk bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

-Yumurtanın akının içine şeker atıp köpük oluncaya kadar karıştırın. O oluşan köpükleri suratınıza sürün ve 15 dk kadar bekleyin, sonra ağda yapar gibi parmağınızın ucuyla temizleyin.

-Patatesi rendeleyin ve suyuyla beraber yüzünüze sürün. Bir süre bekledikten sonra yıkayın.
-1 kaşık karbonat ve 1 kaşık şekeri ılık suda karıştırın macun gibi olduktan sonra yüzünüze sürün, kuruyunca yıkayın. Daha sonra yüzünüze limon sürün o da kuruyunca tekrar yıkayın.

-1 tane limonun suyunu sıkın ve suyunun içine 3 tane aspirin atın ve çay kaşığı yardımıyla aspirini eritin. Yüzünüzü sabunla yıkayın ve hazırladığınız karışımı sürün. En fazla 3 gün içerisinde gözlerinize inanamayacaksınız.


-1 kaşık yoğurdun içine 1 kaşık karbonatı karıştırıp maske halinde siyah noktalarınıza sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


up