16 Mart 2014 Pazar

Diş Macununu Dişten Başka 19 Farklı Yerde Kullanabilirsiniz..

Diş macunları dişler dışında da şahane temizlik ürünü olarak kullanılabiliyor. Bununla birlikte başka faydaları da var.

1. Deri ayakkabılarda oluşan aşıntıları bir nevi onarabilirsiniz. Aşınma lekelerini kaldırdığı gibi ayakkabıları da gıcır gıcır ediyor.

2. Fil dişinden yapılmış bilardo topu, piyano tuşları ve takıları temizleyebilrsiniz.

3. Ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Eski diş fırçası yardımıyla eski spor ayakkabılarınızı ilk günkü gibi yapabilirsiniz.

4. Ütünüzü temizleyebilirsiniz. Ütü tabanındaki lekeler kolayca çıkacaktır.

5. Pırlanta yüzüğünüzü parlatabilirsiniz.

6. Bebek emziklerinin kokularını giderebilirsiniz. Diş fırçasıyla diş fırçalar gibi fırçalarsanız kokular gider.

7. Gözlük buğulanmalarını engelleyebilirsiniz. Buğulanma yapan deniz veya normal gözlüklerinizin içini önceden diş macunuyla temizleyip durularsanız, gözlüğünüz buğulanmaz.

8. Aynı şekilde banyodaki aynanın da buğulanmasının önüne geçebilirsiniz. Bir parça diş macununu ıslatarak yayın ve tüm aynayı silin. Banyodan çıktığınızda ayna buğulanmayacaktır.

9. Banyo ve mutfak musluklarını ve lavabosunu temizleyebilrsiniz.

10. Gümüş eşyalarınızı parlatabilirsiniz. Diş macunu gümüşteki lekeleri çıkarmak için birebir.

11. Duvardaki pastel boyaları silebilirsiniz. Çocuğunuz duvarı mı boyuyor üzülmeyin! Diş macunu pastel boyayı en güzel şekilde duvardan çıkaracak olan üründür.

12. Kumaşa dökülen mürekkebi silebilirsiniz.Leke çıkana kadar macunla ovun, nemli bezle silin, sonra tekrar macunla ovun. Leke çıkana kadar devam edin. Jel olmayan diş macunu kullanın.

13. Mobilyalara yerleşmiş su lekelerini ortadan kaldırabilirsiniz. Nemli beze süreceğiniz bir parça diş macunu ile tüm izleri silebilirsiniz.

14. Sivilcelerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. Yatmadan önce sivilcenizin üstüne diş macunu sürün. Macun sivilce bölgesini yağlanmaya karşı korur ve sivilceyi kurutur. Uyandığınızda sivilcenizden kurtulabilirsiniz.

15. Elinizdeki kokuyu giderebilirsiniz. Soğan doğradınız ve elinizi yıkadığınız halde koku gitmiyor mu? Bir de diş macunu ile deneyin.

16. Halıdaki inatçı lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz. Kahve olur şarap olur, eski diş fırçası yardımıyla bu lekelere diş macunuyla müdahale ederseniz lekelerden kurtulabilirsiniz.

17. Duvardaki delikleri kapatabilirsiniz. Diş macununu alçı gibi kullanarak duvar deliklerini doldurup üstünü boyayabilirsiniz.

18. Arabanızın farlarını temizleyebilirsiniz. Arabanızın görüş mesafesini ilk günkü haline getirebilirsiniz.


19. Sivrisinek ısırıklarının kaşıntısını önleyebiliriz. Arı sokması veya sivrisinek ısırığı tarzı kabarıklıkların üstüne bir parça diş macunu sürerseniz bu bir süre sizi rahatlatacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


up