31 Mart 2014 Pazartesi

Halk İlacı Kefir..

Güzelliğin sırrı aranıyor kozmetik sektöründe.. Bir formül, bir sihirli güç için uzmanlar çalışıyor. Fakat kefir bunun için mükemmel bir cevap. Tüketen ülkelere bakalım: Rusya'da kefir bol miktarda tüketiliyor. Kadınlarına bakın, güzellikleri hemen fark ediliyor. İnsan sağlığını olumlu yönde etkileyen probiyotikler içeren kefir, bir "gençlik ve güzellik iksiri"... Bu besin, içinde bulunan yararlı vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, flor, fosfor ve selenyum gibi mineraller de içeriyor. Düzenli tüketildiğinde hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktiriyor.
Güzelliği ile ünlü olan Çerkez kızlarının de kökeni Kafkasya'ya kadar uzanıyor. İnsan sağlığını olumlu yönde etkileyen probiyotikler içeren kefir yaşlanmayı yavaşlatıyor. Kefir kullananlar, kendilerini dinç hissettiklerini ve besinin sakinleştirici özelliği olduğunu belirtiyorlar. Mucizevi ve doğal bir besin olarak hiçbir yan etkisi yok. Cilde, karaciğere bağırsaklara kan dolaşımına, tansiyona çok iyi geliyor. Hücreleri yenileyip güçlendiriyor. Bence her insan bu mucizeden yararlanmalı..

Halk ilacı kefirin faydaları saymakla bitmez!

"Doğal nimet" kefirin yararları sayısız... Mayalar başta olmak üzere faydalı mikroorganizmalar yer alıyor içinde. Birçok bağışıklık sistemi hastalığında "halk ilacı" olarak kullanılıyor. Aynı zamanda vücutta "doping" etkisi yapan pek çok değerli maddeler içeriyor. Örneğin fosfor ve B12 vitamini, ikisi de tükettiğimiz yiyeceklerde ender bulunan maddeler. Fosforun vücutta sinir sisteminden kemik iliğine kadar desteklemediği organ ve doku yok. "Triptofan", ise dışardan alımı zorunlu bir protein yapıtaşı ve bu maddelerin kefirdeki miktarı çok açık farkla önde.

Hücre yenilenmesi için birebir!

Biyolojik olarak, insan metabolizmasının sürekli yapılandırıyor. Anti oksidan vitamin ve mineraller barındırdığı için, hücre yenilenmesini sağlıyor. Bedende güçlü bir temizlik işlemi yapan bu besin, yaşlanmayı yavaşlatıyor. Birçok hastalığın oluşumunu engelliyor. Bedeni yenilemesiyle birlikte dinçleştiriyor. Tam bir doping etkisi yaratıyor.
Ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana benziyor. İçeriğindeki maya ve bakterilerin 'probiyotik' yapılarından dolayı kolay sindirilebiliyor. Bu faydalı bakteriler, mayalar, vitaminler, mineraller ve proteinlerle hastalıklardan korumaya yardımcı olduğu gibi, kanser, AIDS benzeri rahatsızlıkların kötüye gitmesini de yavaşlatıyor, kansere karşı olumlu etkiler taşıyor.

Kefiri nasıl tüketebilirsiniz?

Mucizevi ve doğal bir besin olarak hormonlu gıdalarla etkilenen ve bozulan cilt yapısını güçlendirmek, yeniden canlılığa kavuşturmak için gerçek doping etkisiyle yurt dışında bir çok ülkede başucu besini olarak kefir karşımıza çıkıyor. Ayrana benzeyen bir sıvı olarak tüketiliyor. Evde de kefir taneleri ile mayalamak yoluyla üretilebiliyor. Ne var ki, tadı çok kötü olduğundan dolayı içmek, birçok insan için sorun. Zaten günümüzün hızlı yaşamında bütün bunlara zaman ayırmak da mümkün değil. Modern yaşamda faydalı besinler tablete giriyor. Kefir de bunlardan biri. Kefir kapsülü doğal yaşam raflarında meraklısına ulaşıyor ve ihtiyacı karşılıyor.

1 yorum:

  1. LAVANTA MUCİZESİ
    Doğa ananın insanoğluna sunduğu bu mucize bitki ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişir. İçeriği itibariyle: Uçucu yağ, glikozitler, alkaloitler ve tanen bulunmaktadır. İçerdiği bu maddelerden ise lavanta yağı elde edilir. yoğun olarak kozmetik ve Temizlik kimyasalları üreten firmaların ana maddelerinden biridir.

    İnsan vücuduna faydalarından bahsetmek gerekirse; İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır, Mide ve bağırsaklardaki gazı sökerek şişkinliği önler, Yatıştırıcı özelliğiyle Depresyon, Migren ve Uykusuzluk çeken hastalara bire birdir. Bu tür rahatsızlıkları olan hastaların lavanta kokusu sinmiş olan yastık kullanmaları tavsiye edilir. Özellikle ev hanımları bu kokunun yatak odalarına ve gar dolaplarına sinmesi ve uzun süreli kalıcı etkisini koruması için hazır lavanta kokulu ütü sularını kullanmaları tavsiye edilir.

    Lavantanın diğer bir faydası da Kusma refleksini önleyerek, idrar sökmeyi kolaylaştırdığından böbrekleri temizleyici özelliği bulunmaktadır. Yine Beş dakika içinize çekeceğiniz hafif bir lavanta kokusu; erken yaşlanmanıza neden olan stres hormonu 'kortisol'un salgılanmasını yavaşlatarak sakinleşmenizi sağlar. Cildi genç tutar. Lavanta kokusu, uzun zamandan beri antiseptik ve dezenfektan olarak ta kullanılmıştır.

    Tüm yaşam alanlarımızda lavanta kokusunu hissetmenin bu kadar çok faydası varken bu kokuyu saf halde kullanmak hem çok pahalı hemde tercih edilmeyen bir yöntemdir Kalıcı ve rahatlatıcı bir koku için özellikle deterjan kimyasalları içerisinde belirli oranlarda bulunan ürünleri tercih etmeniz önerilir. Özellikle Doğal lavanta kokulu ütü sularını kullanmak lavantanın şifa kaynağından azami derecede faydalanmanıza vesile olur. Son dönemlerde Burcemavm firmasının ürettiği kokulu ütü suları arasında en çok tutulan ürünlerde olan lavanta kokulu ütü suyunu temin edebileceğiniz adres www.burcemavm.com sitesinden ulaşabilirsiniz Ürün içerik olarak doğal lavanta aromasıyla hazırlamış olup, müşterilere konsantre haliyle satılmaktadır. Bir Su bardağı Konsantre lavanta kokulu ütü suyu 3 lt normal çeşme suyuyla karıştırılarak ütülerde kullanılmaktadır. Kireç önleyici etkisiyle ütünüzün kireçlenmesini önlediği gibi tabanının temiz kalmasını da sağlamaktadır. Firma ürünün tüm yaşam alanlarında kullanılması amacıyla fiyatını da makul tutmaktadır.
    Burcem avm sağlıklı günler diler





    .

    YanıtlaSil


up