14 Mart 2014 Cuma

Cildinizdeki Gözenekleri Sıkılaştırın..

Yüzdeki gözenekler gün içinde makyaj kalıntıları, cilt yağı, kurumuş cilt hücreleri ve havadaki toz nedeni ile tıkanır. Tedavi edilmez ise tıkalı gözenekler siyah nokta ve sivilce, akne gibi cilt sorunlarına neden olabilir, bu nedenle sık sık yüzü derinlemesine temizlemek ve gözenekleri sıkılaştırmak, açmak önemlidir. Üstelik kusursuz güzelliğin en büyük unsurudur düzgün bir cilttir. Cildimizdeki gözenekleri sıkıştırmamız için yapmamız gerekenler şunlardır:

Buhar peelingi: Bunun için öncelikle bir tencereye su koyun ve kaynatın. Tencereyi bir masanın üzerine yerleştirin. Masaya oturduğunuzda tencerede kaynayan suyun buharı yüzünüze gelecek şekilde pozisyon alın. İsterseniz suyun içerisine yeşil çay, nane çayı, papatya çayı ya da kokusunu sevdiğiniz bir bitki ekleyebilirsiniz. Bitki ile kaynayan suyun çıkardığı buhar yüzünüzün beslenmesine yardımcı olacaktır. Akne tedavisine yardımcı olmak için suyun içine özellikle çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz. Masada buharın yüzünüze nüfuz etmesi için uygun pozisyonu aldıktan sonra başınızın üzerine bir havlu koyun ve bu şekilde on dakika yüzünüze vuran buhar ile gözeneklerin açılmasını bekleyin. Ardından soğuk su ile yüzünüzü durulayın. Uygulamadan sonra yüzünüzün kurumasını engellemek için nemlendirici uygulayın.

Gözenek sıkılaştırıcı doğal tonik yapılışı:
1 şişe maden suyu: mineral açısından zengin olup cildi besler.
2 tatlı kaşığı gül suyu: cildi nemlendirir ve nem dengesini korur.
1 tatlı kaşığı papatya yağı: doğal tonik, cildi gerer.
Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp yüzünüze akşamları yatmadan 1 saat önce sürün ve 45 dk kadar bekletin. Daha sonra da yüzünüzü ılık suyla durulayın. Kısa sürede ciltteki gözeneklerin sıkılaştığı, siyah noktaların kaybolduğuna şahit olacaksınız.

Tarif 2:
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı ısırgan yaprağı
1 su bardağı kaynamış suya yukardaki malzemeleri ilave edip 5 dk. Demleyin.  Elde ettiğiniz bu karışımı 1 hafta boyunca sabah akşam cildinize uygulayın.

Tarif 3:
120 gr kabuğu soyulmuş badem
1 yumurtanın akı
1-2 çorba kaşığı gül suyu
Bademleri döverek iyice un haline getirin. Yumurta akını çırpmadan katın. Karışım yumuşak bir macun haline gelene kadar gül suyu ilave edin. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 dk sonra yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


up