26 Şubat 2014 Çarşamba

Sivilcelere Son Vermenin Zamanı Geldi..

  Evet arkadaşlar şimdiki makalemi  yine başa çıkmakta çok zorlandığımız , güzelliğimize gölge düşürmeye çalışan düşmanımız sivilceye armağan ediyorum.Bildiğimiz üzere sivilcenin bir çok sebebi var, en baş sebeplerinden biri  bir önceki makalemde bahsettiğim adet dönemi.Tabiki başlı başına tek sebebi  bu değil.Örneğin yataken saçımızı muhakkak  toplmamamız gerekiyor.Alnımıza, yanağımıza deymemesi gerekiyor.Çünkü saçımız ne kadar temiz olursa olsun akşama kadar çok fazla bakteri oluşuyor ve buda saçımızdan cildimize temas ettiği için cildimize geçiyor ve sivilceyi tetikliyor. Ayrıca sivilcenin 3 derecesi bulunuyor.1. derece yüzümüzde 1 ile 10 arası sivilce olması, 2. Derece 10 ile 40 arası, 3. Derece ise 40 ve üstü sivilce bulunması.Eğer sivilceleriniz 1. Derece ise  bu araştırdığım bitkisel kürler,maskeler kolaylıkla sivilcelerimizden kurtulmamızı sağlıyor.Bu arada aşağıda yazdığım tarifleri uygularken evinizde soyduğunuz salatalıkları kesinlikle telef etmeyin.O kabuğu alın yüzünüze yapıştırın 15-20 dk dursun yüzünüzde, muhakkak faydasını göreceksiniz.Bu arada portakal, greyfurt ve beyaz üzümün sivilceleri tetiklediğini sakın unutmayın ve de günde en az 2 defa cildinizi temizleyin, ayda 1 defada olsa cildinize peeling uygulayın.Bunların yanı sıra sivilcelerimizle kesinlikle oynamamamız onları patlatmamamız gerekiyor; çünkü biz göremiyoruz  ama o iltihapların hepsi dışına çıkmıyor içinde kalanlar her yere yayılıyor. Tariflerimize gelecek olursak;

- 1tatlı kaşığı lavantayı 1 bardak suda 7-8dk  kaynatıp ılıdıktan sonra süzüp yudum yudum için.Dibinde kalan birkaç yudumu pamukla sürtmeden sadece dokunarak sivilcenin üzerine dokundurun.Çok güçlü bir Antibakteriyaldir.15 gün içip, 7 gün ara verin, tekrardan 10 en fazla 15 gün uygulayın ve sonlandırın.Ondan sonra dönem dönem uygulanabilir.

-2 tatlı kaşığı beyaz kil, 1 tatlı kaşığı kayısı yağı(yoksa zeytin yağı), 2 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp  sürüp  15-20 dk bekletiyoruz ve soğuk suyla yıkıyoruz.Haftada 1 ya da 2 sefer uyguluyoruz.

-1 tutam papatyayı suda kaynatıyoruz ılıdıktan sonra süzüp, bir kavaoza koyup dolapta bekletiyoruz.Bunu vaktimiz var ise pamuğa ya da gazlı beze sürüp cildimizde bekletiyoruz, vaktimiz yok ise tonik olarak kullanmamız gerekiyor.

-Yarım limonun suyunu bir karıştırma kabına sıkın. Daha sonra içine 1 yemek kaşığı şekeri ekleyerek iyice karıştırın.Temizlenmiş cildinize göz çevrenize dikkat ederek sürün.Maskeyi 15 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


-Ayn-ı sefa çiçeği ve meyan kökü  harikadır bu konuda.1yemek kaşığı kadar ayn-ı sefa çiçeği, 1 kök kadar meyan  kökü,  1tatlı kaşığı deniz tuzu ve ya iyotlu tuz, 1 limonun suyu ve 300 gr. Kaynamış su. Bunları bir kabın içerisinde birkaç gün beklettikten sonra süzün .Günde 5-6 defa cildimizi bunla temizlememiz gerekiyor.Ayrıca bu karışımın aynısını yatmadan önce yapıp buğuna durup yüzümüzü yıkamadan hafifçe kurulayıp yatın, sabah kalktığında sivilcelerin küçüldüğünü göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


up