26 Şubat 2014 Çarşamba

Bu Adet Sancıları Bitecek..

Biz  kadınlar doğamız gereği her ay adet döneminin sıkıntılarını, streslerini yaşamak durumundayız.Adet  dönemi yumurtlamadan yaklaşık 14 gün sonra başlar. Çatlamış yumurta, eğer gebelik oluşmazsa işlevini kaybeder. Salgılanan hormonların azalması ile rahim içi doku beslenmesi bozulur ve buna bağlı olarak kanama ile dökülür. İki-yedi gün süren kanamanın ardından  rahim içindeki doku tamamen incelir. Ağrı yapan bazı maddeler salgılanır, bazen adet kanaması ile  birlikte rahim ile yumurtalıklar arasında bağlantı kuran ve karın içi boşluğa açılan tüplerden karın içine de kan akar. Bu da ağrıya sebep olur.Bazılarımız bu dönemi problemsiz atlatırken, bazılarımız için ise tam bir kabus olur.Karın, kasık ağrıları, kramplar, mide bulantıları, saçma sapan duygu değişiklikleri vs.. Bu sıkıntıları en aza indirgeyebilmek için biraz araştırma yaptım.Umarım hepimiz için faydalı olur.Öncelikle alternatif tıpa başvurmak istemeyenler için Majezik agrı kesici hapın iyi geldiğini biliyorum, ama tabiki yan etkileri çok olduğundan dolayı alternatif tıp bana daha cazip geliyor.Bu arada bu dönemde üşütmemek çok önemlidir.Özellikle ayağımızdan çorabı eksik etmemek lazım.Ve diğer yöntemlere gelecek olursak;
-Maydonoz: Bol bol maydonoz yemek iyi gelir.

-Zencefil Çayı: Etkili bir ağrı ve iltihap giderici olan zencefil menstürel  kramplara bağlı ağrıları azaltmak için kullanılır.Aynı zamanda regl döneminde yaşanan mide bulantısına da iyi gelir.Günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.(4 bardaklık bir çay için 4 cm uzunluğunda bir zencefilin kabuğunu temzileyin ve incecik dilimleyin.Hazırladığınız su kaynadıktan sonra zencefil dilimlerini içine atın ve 15-20 dk. Ağzı kapalı olarak kaynadıktan sonra süzüp için.Dilerseniz limon ve bal ile de tatlandırabilirsiniz.)

-Papatya Çayı: Bulantı, kusma, hazımsızlık, şişkinlik, iştahsızlık tedavilerinde kullanılan papatya çayı aynı zamanda kasılmaları azaltıcı özeliğe de sahiptir.Adet  döneminde yaşanan kasılmalara karşı doğal bir antispazmodik olarak kullanılabilir.Çok ağrılı günlerinizde 3 bardak içebilirsiniz ancak papatya çayının aynı zamanda uyku yaptığını da unutmamak gerekir.(2-3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğinin üzerine yarım litre kaynamış su ekleyerek 3-5 dk dinlenmesini beklemeniz yeterli.Daha sonra papatyayı süzerek çayını içebilirsiniz.Dilerseniz limon ve bal ile de tatlandırabilirsiniz.)

-Nane Çayı: Nanenin sakinleştirici etkisi menstürel krampların yanı sıra baş ağrısı, ishal ve şişkinlik tedavisi için kulanılabilir.Adet ağrılarının arttığı günlerde 3 bardağa kadar içilebilir ancak reflüsü veya ülseri olanlara önerilmemekte.(Bir demlik kaynamış suya 2-3 çay kaşığı kurutulmuş nane yaprağı atarak ocaktan alın.10-20 dk arası demlenmesini bekledikten sonra süzüp için. Dilerseniz limon ve bal ile de tatlandırabilirsiniz.)


-Civanperçemi: Bir tatlı kaşığı civanperçemi  bir su bardağı kaynamakta olan suyun içine atılır. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3 dk demlenir. Soğuduktan sonra süzülür. Adet döneminin başlamasına üç gün kala her gün sabah ve akşam bir su bardağı içilir. Her gün taze olarak hazırlanır.Adetin  bitimine kadar devam edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


up